Avajaistarjous premium-asiakkaille

Platinum club
110 €/hlö (+alv)

Osta tästä

Loppuvuoden ajan nautit VIP-tason otteluelämyksistä tasokkaine tarjoiluineen 20 % alennuksella, lisäksi kaikille aition varaajille fanihuivit kaupanpäälle!

Turvalliset jääkiekkokaukalot Kiinan suurimmille areenoille

Jokerit avasi suomalaiselle, joustoreunaisia jääkiekkokaukaloja ja jääpuistoja valmistavalle Vepe Oy:lle lähti väylän Kiinan kasvaville markkinoille. Kansainvälisen jääkiekkoliiton standardit täyttäviä jääkiekkokaukaloita valmistava tuusulalainen perheyritys oli mukana Finpron ja Jokereiden järjestämässä seminaarissa Pekingissä tammikuussa 2017, ja suomalaisten osaaminen vakuutti kiinalaiset. Vuonna 2018 Vepe on myynyt Kiinaan kaksi maan suurinta jääkiekkoareenaa, ja kolmas on jo tilauksessa.

 

Pekingin talviolympialaiset pitää Vepen kiireisenä

Noin 50 henkilöä työllistävän noste Kiinassa alkoi pari vuotta sitten. Suomalainen laatu ja perinteet kiinnostavat Kiinassa, ja suuri syy jääkiekkokaukaloiden kysynnän kasvulle on Kiinalle myönnetyt vuoden 2022 talviolympialaiset. Valtavista markkinoista kisaavat myös muut talviurheilumaat, kuten Itävalta, Kanada, Sveitsi, Saksa, Ranska ja Norja, jossain määrin myös Venäjä, Ruotsi, USA ja Australia. Suomen valtion vienninedistäjän Finpron mukaan markkinoiden koko liikkuu noin 100–150 miljardissa eurossa.

”Kiina on erittäin iso markkina ja sinne haluavat kaikki. Kiinassa meillä on enemmän kilpailua kuin Euroopassa, kun mukaan haluavat myös pohjoisamerikkalaiset. Tällä hetkellä buumi on kova, sillä muun rakentamisen lisäksi myös kouluille rakennetaan paljon jäähalleja.”

Antti Terkomaa, toimitusjohtaja, Vepe Oy

Kiina haluaa talviurheiluharrastusten pariin erityisesti nuoria, ja siksi kouluihin rakennetaan erilaisia halleja kovaa vauhtia. On arvioitu, että Kiinaan rakennetaan lähivuosina noin 2 000 uutta jäähallia. Kiinan keskusjohto on kertonut haluavansa maahan 300 miljoonaa uutta talviurheilun harrastajaa vuoteen 2025 mennessä. Tahti on hurja, sillä esimerkiksi Suomessa jäähalleja on yhteensä noin 260. Jäähallien lisäksi Kiinaan on aikomuksena rakennuttaa 500 hiihtokeskusta eri puolille maata.

 

Mikään ei toimi ilman oikeita kontakteja

Vepen menestystarina Kiinassa lähti liikkeelle, kun Vepe osallistui Jokereiden ja Finpron järjestämään yritysseminaariin Pekingissä. Jokereilla on merkittävä asema Kiinassa, sillä se on muun muassa kehittämässä Kiinan maajoukkuepelaamista yksinoikeudella, ja on myös Kunlun Redstarin yhteistyökumppani. Oikeiden kontaktien kautta Vepelle avautuivat yhteydet kiinalaisiin päättäjiin ja urheilupuolen rakennusyrityksiin – tie markkinoille on nyt avattu.

 

Lähde: Vepe Oy ja Yle: https://yle.fi/uutiset/3-9991404.